Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


Εκπαιδευτική σχολική εκδρομή στο ΚΠΕ Μαρώνειας

 (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης)


  Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, το Ε1, το Ε2 και το τμήμα ένταξης του Διαπολιτισμικού ΔΣ Σαπών, πραγματοποίησε σχολική εκπαιδευτική εκδρομή στο ΚΠΕ Μαρώνειας (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), όπου και συμμετείχαν οι φοιτητές/τριες του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ (με κατεύθυνση την Κοινωνική Εργασία). 

  Στόχος της εκδρομής ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριων για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και η παρότρυνση τους να χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς, άσκησης αλλά και διασκέδασης.

  Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για το περιβάλλον και την προστασία του μέσω μιας προβολής power point που είχαν ετοιμάσει οι υπεύθυνοι του ΚΠΕ Μαρώνειας. Ακόμη, πληροφορήθηκαν για τον τρόπο χρήσης και τα οφέλη του ποδηλάτου, καθώς και για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνουν όταν χρησιμοποιούν το ποδήλατο.

 Τέλος, πραγματοποίησαν σε συνεργασία με τις υπεύθυνες δασκάλες (Ράλλη Αποστολία, Τριμπόνια Σοφία και Τοπαλίδου Αναστασία) και τους φοιτητές/τριες μια διαδρομή σε ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε9 με τα ποδήλατα. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία.

Η υποδ/ντρια του σχολείου


ανάρτηση:16/11/2016