Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΠΩΝ, ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΑΠΕΣ.

Δεν είχε προηγούμενο η ανταπόκριση της κοινωνίας των Σαπών στο κάλεσμα των μικρών μαθητών του Διαπολιτισμικού Σχολείου Σαπών για συλλογή πλαστικών καπακιών τα οποία θα προορίζονταν να δοθούν στο Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «ΠΕΡΠΑΤΩ» προκειμένου αυτός να αγοράσει υλικά ,απαραίτητα για τα μέλη του.

 Η προσπάθεια την οποία στήριξαν έμπρακτα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και ο Σύλλογος διδασκόντων του Δημοτικού σχολείου ολοκληρώθηκε με μια όμορφη εκδήλωση η οποία έλαβε χώρα στο σχολείο την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου. Την οργάνωση και παρουσίασή της είχε η υποδιευθύντρια του σχολείου Ελευθερία Ιωαννίδου. 

  Στην ανακύκλωση και τα οφέλη της για το περιβάλλον τόσο ως συνείδηση όσο και ως καθημερινή πρακτική μίλησε στα παιδιά η εκπαιδευτικός Σοφία Τριμπόνια. Ακολούθως ο κοινωνικός λειτουργός και εκπρόσωπος του ΠΕΡΠΑΤΩ Απόστολος Τζουμαλάκης ευχαρίστησε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την τεράστια ανταπόκριση και εν τέλει συλλογή χιλιάδων πλαστικών καπακιών τα οποία θα πιάσουν τόπο και θα καλύψουν μέσα από αυτήν πράξη ανάγκες του συλλόγου και συγκεκριμένα την προμήθεια χειρήλατων καροτσιών. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση παραστάσεων από τους μικρούς μαθητές των τμημάτων Α1 και Α2 του σχολείου ενώ ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο με την παρουσίαση θεατρικής παράστασης από την ομάδα κουκλοθέατρου «ΤΙΚ ΝΙΚ» με θέμα ‘’Ιστορίες της Ανακυκλούπολης’’.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ενεργή συμμετοχή στην εκδήλωση είχαν και οι μαθητές του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών ενώ εκ μέρους του Δήμου Μαρώνειας Σαπών παραβρέθηκε o Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Ηλίας Σταυρίδης.

 Ήταν μία πολλή όμορφη εκδήλωση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και κοινωνικής αλληλεγγύης που καταχειροκροτήθηκε γι αυτό και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές της και κυρίως στους μικρούς μαθητές που ήταν και η ψυχή της.

Οι "ιστορίες της Ανακυκλούπολης", από την ίδια εκδήλωση του σχολείου, ανέβηκαν σε βίντεο στο YOUTUBE.  (Πατήστε εδώ για να την παρακολουθήσετε)...

Ο μικρός Νικολάκης χάνεται και βρίσκεται σε ένα παράξενο μέρος, στην Ανακυκλούπολη, εκεί που τα παλιά και άχρηστα πράγματα αλλάζουν και αποκτούν καινούρια ζωή. Για να βοηθήσουν τον Νικολάκη όλοι οι κάτοικοι της Ανακυκλούπολης με τη σειρά έρχονται για να πουν τις ιστορίες τους και να τον διασκεδάσουν. Και έτσι, μέχρι τη στιγμή που τον βρίσκει τελικά η γιαγιά του, αυτός και οι μικροί θεατές θα μάθουν όλα τα μυστικά της Ανακύκλωσης και θα καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η προστασία του περιβάλλοντος στη ζωή μας. (Δημ. Γιαννακόπουλος).