Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

  17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ...

   Την Τετάρτη 17 Απριλίου το τμήμα της Γ2 επισκεφτήκαμε το φούρνο του κ.Κασέρη και μάθαμε για τον τρόπο που παρασκευάζεται το ψωμί. Η αφορμή ξεκίνησε από το μάθημα της Γλώσσας, στην οποία μια ενότητα   είχε σχέση με το ψωμί και έτσι είχαμε πολλές απορίες.

  Ρωτήσαμε να μάθουμε πώς φτιάχνεται το ψωμί, με τι υλικά και τι μηχανήματα. Ο υπεύθυνος μας έδειξε το ζυμωτήριο, τους κόφτες του ψωμιού και τους φούρνους. Μας είπε ότι το ψωμί, όταν είναι ακόμη ζυμάρι θέλει περίπου μισή ώρα για να φουσκώσει  αφού χρησιμοποιείται μαγιά και άλλη μισή για να ψηθεί. Το  αλεύρι   πληροφορηθήκαμε πως είναι από ντόπιο μύλο.

   Όταν ρωτήσαμε για τα είδη του ψωμιού, μας είπε ότι έχουν στο φούρνο τους ψωμιά του μισού και του ενός κιλού. 'Εχουν ακόμα ψωμί, χωριάτικο, ζυμωτό, του βουνού, γιαννιώτικο, ολικής, άσπρο και άλλα. Τα πιο υγιεινά μάθαμε ότι είναι το ολικής άλεσης και το ζυμωτό.

   Μας είπε ακόμη ο υπεύθυνος ότι η δουλειά του είναι μεν κουραστική γιατί δουλεύει από τις 9 το βράδυ έως τις 12 το πρωί αλλά είναι τουλάχιστον αποδοτική.

   Στο τέλος μας πρόσφεραν, κουλούρια και εμείς αγοράσαμε διάφορα προϊόντα του φούρνου. Όλα τέλεια!

 Ευχαριστούμε πολύ!