Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


   Οι μαθητές της Δ τάξης ολοκληρώνοντας την ενότητα "Η ελιά" στο σχολικό βιβλίο , αποφάσισαν μαζί με τη δασκάλα τους, την Μπανταλίδου Μαρίνα, να τιμήσουν την ελιά και τα προϊόντα της μαγειρεύοντας. Τα παιδιά έφεραν πολλές και διάφορες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με βασικό συστατικό το ελαιόλαδο και την ελιά.
  Επέλεξαν μια συνταγή "Κέικ με ελαιόλαδο", προμηθεύτηκαν τα απαραίτητα υλικά, έφτιαξαν το κέικ στο σχολείο μαζί με τη δασκάλα τους.
  Παράλληλα, τα παιδιά έφεραν από τα σπίτια τους φαγητά και προϊόντα ζύμης φτιαγμένα με ελαιόλαδο. Οι μαθητές παρουσίασαν τα εδέσματά τους στους συμμαθητές τους, περιγράφοντας ποια υλικά χρησιμοποίησαν και την εκτέλεση. Οι συνταγές γράφτηκαν και εικονογραφήθηκαν από τα ίδια τα παιδιά, και έφτιαξαν έτσι ένα δικό τους βιβλίο μαγειρικής. 

 
  Τα παιδιά, αφού έφτιαξαν το κέικ και περιμένοντας μέχρι να ψηθεί και να κρυώσει, αποφάσισαν να πάνε με τη δασκάλα τους στη λαϊκή αγορά και να προμηθευτούν τα απαραίτητα υλικά για να φτιάξουν μια χωριάτικη σαλάτα.


 Και αφού έκαναν όλα τα απαραίτητα ψώνια, γύρισαν στο σχολείο, έφτιαξαν τις σαλάτες, έστρωσαν ένα μεγάλο τραπέζι με τα εδέσματα τους, και φυσικά την τιμητική της την είχε η Ελιά και τα προϊόντα της. Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν τα λαδομπούκια, τη χωριάτικη, τα εδέσματα από το σπίτι και στο τέλος το νόστιμο το κέικ που φτιάξανε με τα χεράκια τους!