Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

Στο σχολείο μας


  Στα πλαίσια προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής που έχουν αναλάβει οι μαθητές των τμημάτων της Β΄ τάξης με τις δασκάλες τους, τις κυρίες Λαδίκου Μαριάνθη και Αχαρίδου Μαριάνθη μαζί με τον εκπ/κο Φυσικής Αγωγής κ. Καραθανάση Αναστάσιο, διοργανώθηκε ενημέρωση από τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών κο Χρήστο Πέιντσο.

  Στην ενημερωτική εκδήλωση οι μικροί μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πήραν πληροφορίες από το Διοικητή μέσω συζήτησης, προβολής βίντεο, διατύπωσαν προβληματισμούς και λύθηκαν πολλές απορίες των μαθητών.

  Ευχαριστούμε θερμά το Διοικητή του Α.Τ. Σαπών για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμα των μικρών μαθητών.

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Αλεξ/πολη.

8 Μαΐου 2014

  Την Πέμπτη 8 Mαΐου στα πλαίσια του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής που πραγματοποιούν τα δύο τμήματα της Βʼ τάξης σε συνεργασία και με τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Καραθανάση Αναστάσιο πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Αλεξανδρούπολη.
  Εκεί οι μαθητές, κάνοντας πρώτα μια βόλτα με τα πόδια στο πάρκο, ενημερώθηκαν από τους δασκάλους τους για τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν για να κυκλοφορούν με ασφάλεια είτε ως πεζοί είτε ως ποδηλάτες, καθώς και για τη σημασία των σημάτων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Στη συνέχεια, για να τα εφαρμόσουν στην πράξη, φόρεσαν κράνος και λοιπό προστατευτικό εξοπλισμό, ανέβηκαν στα ποδήλατά τους, που είχαν φέρει μαζί τους και άρχισαν να κυκλοφορούν στο χώρο του πάρκου ακολουθώντας τα σήματα του Κ.Ο.Κ. και τις υποδείξεις των δασκάλων τους.
  Με την επίσκεψη αυτή, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εμπεδώσουν αυτά που είχαν μάθει στην τάξη στα πλαίσια του προγράμματος και να ενισχύσουν την κυκλοφοριακή τους συνείδηση.
Φεύγοντας από το πάρκο οι μαθητές με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν δύο ακόμη χώρους.

  Επίσκεψη σε Έκθεση Ζωγραφικής

  Μία στάση έγινε στην παραλία της Αλεξανδρούπολης στο κτίριο του Νέου Νομαρχείου. Εκεί θαύμασαν τα εκπληκτικά έργα του ζωγράφου κου. Θεόδ. Αγγλιά με θέμα «παλιά και νέα Αλεξανδρούπολη» και μάλιστα είχαν την δυνατότητα να μιλήσουν μαζί του και να λύσουν κάποιες απορίες τους.

  Επίσκεψη στην Έκθεση Μαθητικών Έργων του ΕΠΑΛ Αλεξ/πολης

  Τέλος, στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στη έκθεση μαθητικών έργων του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) Αλεξανδρούπολης και εντυπωσιασμένοι διαπίστωσαν πως όλα τα έργα των μαθητών διακρίνονταν από την προσπάθεια φιλοπεριβαλλοντικού σχεδιασμού κατά την υλοποίησή τους.
  Τους μαθητές συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί: Αχαρίδου Μαριάνθη, Λαδίκου Μαριάνθη και Καραθανάσης Αναστάσιος.